Van Zuivelcoöperatie tot Evenementenlocatie

In 2008 hebben wij de voormalige zuivelfabriek overgenomen om er een opleiding- en trainingscentrum van te maken voor onze toenmalige organisatieadviesbureau. Als gevolg van de economische crisis hebben we de plannen moeten wijzigen en zijn we De Melkfabriek vanaf 2009 gaan exploiteren als evenementenlocatie. Inmiddels hebben we ons 10-jarig jubileum mogen vieren. Door de opgedane ervaring hebben we goed zicht op hetgeen er nodig is om evenementen succesvol te faciliteren.

Historie

Het gebouw kent een rijke historie. Toen Nederland zich eind 19e eeuw herstelde van een enorme crisis hebben de boeren uit Bunne en omgeving de handen ineen geslagen en in 1896 de Coöperatieve Handkracht Zuivelfabriek Bunne opgericht. Naar al snel bleek een succesvolle onderneming. De coöperatie maakte een geweldige groei door hetgeen de bouw van het huidige pand in 1936 noodzakelijk maakte. In de jaren zestig betekende de schaalvergroting in de zuivelindustrie het einde voor de vele kleine lokale zuivelfabrieken. In 1968 werden de deuren van de zuivelfabriek in Bunne gesloten na overname door de DOMO. Na een korte periode van leegstand werd het pand in gebruik genomen door een metaalbewerkingsbedrijf dat er tot 2008 actief is geweest.

Bedrijfsfilosofie

Uitgangspunt van onze bedrijfsvoering is oprechte aandacht voor mensen. Het creëren van een ontmoetingsplek waar mensen zich welkom voelen en waardevolle verbindingen met elkaar aangaan. Een gastvrij onthaal met aandacht voor eten en drinken.

Dit gastvrije onthaal combineren wij met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Het oorspronkelijke coöperatieve gedachtegoed is voor ons nog steeds actueel.

Op onze locatie bieden we werkervaringsplaatsen en stages aan mensen die dit nodig hebben om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. In de begeleiding is er aandacht voor zowel de persoonlijke ontwikkeling als het loopbaantraject. Onze achtergrond als trainer/coach op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling zetten we hierbij in.

Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid. We gebruiken producten die zoveel mogelijk lokaal en uit fair-trade zijn verkregen. De energievoorziening voor het gebouw hebben we geregeld door het gebruik van warmtepompen en zonne-energie.

Eelco & Vivian