Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Filmfabriek “Silence of the Tides”

30 oktober 2022 @ 14:30 - 17:00

Zondag 30 oktober 15:00

De Waddenzee verdient onze liefde. En Pieter-Rim de Kroon is een regisseur die duidelijk een hele warme plek in zijn hart heeft gereserveerd voor dit vijfhonderd kilometer lange strookje zee, dat door de getijden een deel van dag droog ligt, en zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Silence of the Tides is zijn ode, zijn lieve woordjes, die hij in het oor van de Waddenzee fluistert.

De film is eigenlijk een lange collage van taferelen. Een man rijdt op een eenpersoons treintje door de duinen, ongeacht het weer. Water stijgt en daalt. Gevechtsvliegtuigen razen over tijdens een militaire oefening. In een kerk speelt een organist, en een dweilorkest rijdt mee achterop een truck. Er zijn beestjes, er groeit van alles en de wind beweegt de golven. Reken niet op al te veel woorden, maar onderga al het moois dat De Kroon heeft samengebracht in zijn visuele essay.

Om een project als dit te laten slagen, heb je mooie beelden nodig. En daarvoor is een van de cameramensen van het eerder zeer populaire De Nieuwe Wildernis ingeschakeld: Dick Harrewijn. Als hij in de Oostvaardersplassen al een olifantengeduld moet hebben gehad, om alle prachtige natuur te vangen, dan geldt dat hier misschien nog veel meer. We zien soms in de loop van luttele minuten enorme hoeveelheden tijd passeren. Niet versneld, maar wel onopvallend ingekort in de montage, om de stilte niet verloren te laten gaan.

Regie: Pieter-Rim de Kroon | Scenario: Michiel Beishuizen en Pieter-Rim de Kroon| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2020

_____________________________

Toegang € 10,00 (incl. koffie en/of thee).
Klik HIER om te reserveren.
(U wordt doorverwezen naar de website van de Culturele Raad Eelde)

Let op!
In de nacht van 29 op 30 oktober gaat de wintertijd in. De klok gaat die nacht een uur achteruit.
De film start om 1500 wintertijd.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2022
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.cultureleraadeelde.nl/html/Film_301022.html

Organisator

Culturele Raad Eelde
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Melkfabriek
Peizerweg 2
Bunne, Drenthe Nederland
+ Google Maps
De Melkfabriek