Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Filmfabriek ‘Mothering sunday’

27 november 2022 @ 15:00 - 17:00


Mothering Sunday is een intrigerend Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Het verhaal speelt zich af op één warme lentedag, 30 maart 1924. De Eerste Wereldoorlog werkt nog voelbaar door in het huis van de familie Niven (Olivia Colman en Colin Firth), zonder dat daar hardop over wordt gesproken.

30 maart is Moeders Zondag, de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (de Australische Odessa Young), de huishoudhulp van de famile Niven, met schrijversambities en het echte hoofdpersonage in dit verhaal, krijgt die dag vrij en besteedt haar tijd aan een bezoek aan haar minnaar Paul (Josh O’Connor, evenals Colman uit The Crown). Deze Paul is de zoon van de gegoede familie Sheringham en staat op het punt te trouwen, dus de affaire met het dienstmeisje van de familie Niven (die vrienden zijn van zijn ouders), moet koste wat het kost verborgen blijven. De twee families lunchen traditiegetrouw samen op Moeders Zondag.

De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster. Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden. Met een bijrol van Glenda Jackson.


Regie: Eva Husson| Scenario: Alice Birch. Met Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman, Colin Firth. | Speelduur: 110 minuten
Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee).

De film start 15:00. U bent vanaf 14:30 van harte welkom voor een kopje koffie/thee met uiteraard een huisgemaakte lekkernij.

KAARTEN RESERVEREN

Gegevens

Datum:
27 november 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Culturele Raad Eelde
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Melkfabriek
Peizerweg 2
Bunne, Drenthe Nederland
+ Google Maps
De Melkfabriek