Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Filmfabriek: “LIVING”

26 november 2023 @ 15:00 - 17:00

“LIVING”

Mr. Wilson is een vastgeroeste ambtenaar tot en met. Als hoofd van zijn departement op een Londens gemeenteloket is hij verantwoordelijk voor het goedkeuren en afwijzen van bestemmingsplannen. Vrijwel ieder verzoek wordt ijselijk stoïcijns afgekeurd, op de grote stapel gelegd, dan wel over de schutting gegooid. Zijn medewerkers halen het niet in hun hoofd om hem tegen te spreken – hij is het type dat zonder zijn stem te verheffen diep ontzag inboezemt.

Als hij op een dag aankondigt eerder te moeten stoppen met werken, vinden zijn collega’s dat hoogst merkwaardig. Als kijker weet je inmiddels dat Williams van zijn dokter te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer te leven heeft. Na decennialang met ijzeren discipline te hebben geleefd, besluit hij het roer om te gooien nu het nog kan. Een ontroerende innerlijke reis ontvouwt zich als Williams besluit zich vast te bijten in een dossier. Dat verzoek om van een braakliggend veldje een speeltuin te maken dat al maanden op zijn bureau ligt, moet en zal ingewilligd worden.

De rol van ‘stiff upper lip’ bureaucraat Mr. Williams is natuurlijk op het lijf geschreven van Bill Nighy – de acteur die met één opgetrokken wenkbrauw of mondhoek meer kan vertellen dan menigeen in een monoloog van twintig minuten.

Het oorspronkelijke scenario van Kurosawa uit 1952 werd door de Japans-Britse romanschrijver Kazuo Ishiguro bewerkt en dat pakt voortreffelijk uit. Dat Ishiguro goed uit de voeten kan met harkerige Britten die gevangen zitten in een stolp van etiketten, liet hij al zien in zijn beroemde (en geweldig verfilmde) roman The Remains of the Day.

Regie: Oliver Hermanus | Scenario: Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa | Cast: Bill Nighy (Mr. Wiliams), Aimee Lou Wood (Margaret Harris), e.a.

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee)

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Reserveren via:

https://www.cultureleraadeelde.nl/

Gegevens

Datum:
26 november 2023
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10,
Site:
https://www.cultureleraadeelde.nl/

Organisator

Culturele Raad Eelde
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Melkfabriek
Peizerweg 2
Bunne, Drenthe Nederland
+ Google Maps
De Melkfabriek