Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Filmfabriek: “Green Book”

1 november 2020 @ 15:00 - 17:10

Het scenario van deze roadmovie uit 2018, onder regie van Peter Farelley, is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De titel van de film verwijst naar een gids voor zwarte reizigers met de schaarse, voor hen veilige motels in het gesegregeerde Amerika.

Een inspirerend, hartverwarmend over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book). Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheid en een volle dosis humor. De witte Tony ziet dan voor het eerst hoe zwarte mensen behandeld worden in het zuiden van Amerika van de jaren zestig. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

De platvloerse, racistische Tony Lip wordt vertolkt door Viggo Mortensen en de vorstelijke Don Shirley door Mahershala Ali.

Filmduur: 130 minuten

Reserveren kan NIET rechtstreeks bij De Melkfabriek!

Reserveren via de website van de Culturele Raad Eelde. (www.cultureleraadeelde.nl) Na reservering ontvangt u een bevestiging en een betaalverzoek.

 

Gegevens

Datum:
1 november 2020
Tijd:
15:00 - 17:10
Kosten:
Euro10
Site:
www.cultureleraadeelde.nl

Organisator

Culturele Raad Eelde
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Melkfabriek
Peizerweg 2
Bunne, Drenthe Nederland
+ Google Maps
De Melkfabriek