Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Filmfabriek – “CLOSE”

29 oktober 2023 @ 15:00 - 17:00

Zondag 29 oktober 2023, 15:00 uur: Close

Het kinderleven lijkt vaak zo simpel. Je gaat naar school om te leren, speelt met vrienden en hoeft bijna niks zelf te doen, want dat doen je ouders. Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat kinderen zich ontwikkelen. Dat brengt veel teweeg omdat die kleine mensjes niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan.

Regisseur Lukas Dhont snapt dat maar al te goed en brengt dat prachtig naar voren in Close. Een mooie spirituele opvolger van zijn vorige film Girl.

De eerste helft van de film concentreert zich op de vriendschap tussen twee jongetjes: de dertienjarige Rémi en Léo zijn onafscheidelijke vrienden. Ze doen alles samen, niets of niemand kan ze uit elkaar houden. Doordat ze zo close zijn, roddelen hun puberale klasgenoten over ze; misschien zijn ze wel meer dan vrienden. Rémi trekt zich niet veel aan van deze pesterijen, maar het homolabel staat Léo totaal niet aan. Zijn frustratie reageert hij af op Rémi, wat een breuk in hun vriendschap veroorzaakt.

De film is soms behoorlijk intens. Dat hij over kinderen gaat, betekent niet automatisch dat hij kinderlijk is; veel volwassener kan de materie niet worden. Des te indrukwekkender zijn de kindacteurs; ze praten en gedragen zich precies zoals kinderen in werkelijkheid. Ze spelen hun rollen zelfs overtuigender dan de volwassenen.

De film won in 2022 de Grand Prix op het festival van Cannes

 Regie: Lukas Dhont | Scenario: Lukas Dhont, Angelo Tijssens

Cast: Eden Dambrin (Léo), Gustav de Waele (Rémi), e.a. Speelduur: 105 minuten

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee)

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Reserveren via:

https://www.cultureleraadeelde.nl/

 

 

 

Gegevens

Datum:
29 oktober 2023
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.cultureleraadeelde.nl/

Organisator

Culturele Raad Eelde
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Melkfabriek
Peizerweg 2
Bunne, Drenthe Nederland
+ Google Maps
De Melkfabriek