06-09-2019: Expositie Bloemkunst 10 – 13 juli

“Jubilerende Melkfabriek in de bloemetjes….”

In augustus 2009 zijn wij gestart met onze activiteiten in De Melkfabriek in Bunne. Het faciliteren van vergaderingen, opleidingen, workshops, symposia en (mini-) congressen. En natuurlijk trouwerijen, feesten en partijen.
Komende augustus is het 10 jaar geleden dat wij onze eerste gasten mochten ontvangen. Inmiddels heeft De Melkfabriek een gerenommeerde naam opgebouwd en hebben wij talloze gasten, organisaties, bedrijven mogen verwelkomen. Recentelijk is onze locatie uitgebreid met een kookstudio onder de naam De Kookfabriek waar het mogelijk is om kookworkshops te volgen.
Een 10-jarig jubileum dus. Reden om De Melkfabriek eens goed in de bloemen te zetten. En niet zomaar bloemen. Maar een gebouw vol prachtig gearrangeerde en gecomponeerde bloemstukken. Kortom “Bloemkunst”.
De initiatiefnemers voor deze bloemenhulde zijn collega-ondernemers Jenny en Jan van der Heijden. Tot voor kort hadden zijn een bloemenatelier in Roden. Jan is een internationaal bloemkunstarrangeur. Groot geworden in zijn vak onder leiding van de goeroe van de Nederlandse bloemkunst, Wim Hazelaar. Jan vliegt de wereld over om in opdracht gebouwen aan te kleden met zijn prachtige creaties. Zijn werken zijn met enige regelmaat te bewonderen in Europa, de Verenigde Staten en Azië.
Daarnaast geeft Jan ook les in Japan aan de academie van Yoko Misumi in Tokyo. En elk jaar komen er een aantal van haar cursisten naar Jan van der Heijden om kennis te nemen van de technieken en cultuur van de Europese bloemkunst. Komende week zijn de Japanse arrangeurs weer bij Jan te gast. En zo is het idee geboren om ons jubileum op te fleuren met de composities die onder zijn leiding gemaakt worden.
De bloemstukken zijn van 10 juli tot en met 13 juli te zien in De Melkfabriek in Bunne. De expositie is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is 2,50.